TTI Tobacco Trading International® RO

Home

Produse de tutun comercializate

Din istoria tutunului

Tutunul, Nicotiana tabacum, este o plantă cara provine din America fiind adusă în Europa după descoperirea Americii în, 1492, de către Cristofor Columb.
Această plantă are o istorie de peste 4000 de ani. Băștinașii din America Centrală au folosit tutunul atît ca plantă ornamentală și de fumat cît și medicinală la vindecarea rănilor și a bolilor de piele.

Datorită conținutului de nicotină (denumirea compusului chimic provenind de la Jean Nicot, 1530-1600, ambasadorul francez la curtea portugheză) ,care în cantități mici are efecte calmante, indienii l-au folosit și la fumat, de la ei provenind obiceiul fumatului din pipă (pipa păcii). Primele pipe au fost confecționate din piatră moale de culoarea roșie sau din argilă.

După 1492 odată cu reîntoarcerea lui Columb din America tutunul se va răspîndi cu repeziciune în Portugalia, Franța Anglia, Țările de Jos (Flandra,Olanda). Răspîndirea tutunului în Europa de est se datorează țarului Petru cel Mare, care fiind la studii în Țările de Jos a găsit foarte interesantă utilizarea acestei plante la fumatul din pipe.

Tutunul este o plantă foarte sensibilă la condiții climaterice deosebite(sol bogat în substanțe nutritive, mult soare, ploi abundente), din aceste considerente cele mai deosebite tutunuri cu aromă fină și frunze catifelate se cultivă în Java, Sumatra, Cuba, Porto Rico, Filipine, Brazilia, Virginia, Kentucky.

Savurarea tutunului a cunoscut următorul parcurs:

  • utilizarea pipelor;
  • Snuff-un praf obținut din pisarea foarte fină a frunzelor de tutun ,fiind un produs avînd diferite arome;
  • fumatul țigărilor de foi și trabucurilor;
  • răspîndirea pe scară largă a țigaretelor.

Pentru informații detaliate privind fiecare familie de produs puteți vizita paginile web ale furnizorilor noștri.

About Us |  Contact Us |  Webmaster |  © 2004-2006 Tobacco Trading Int'l Ro